Medelanders

freeimages, Their Stories Told, Ellen F. Bergakker, medelanders, vluchtelingen, expats, immigranten, remigrantenpixabay, Their Stories Told, Ellen F. Bergakker, vluchtelingen, medelanders, remigranten, immigranten, daklozen, asielzoekersWie zijn zij?

In deze rubriek zijn onze medelanders gerangschikt. Denk daarbij aan alle  mensen die uit het buitenland naar Nederland zijn gekomen en hier nu wonen: immigranten dus.

Wat zijn de verschillen?

Dat kunnen remigranten (Nederlanders die in het buitenland woonden en teruggekeerd zijn), of ex-pats (mensen met een andere culturele achtergrond die voor een internationale organisatie werken en voor langere tijd -doch tijdelijk- in ons land verblijven), of allochtonen (personen uit een ander land of gebied gekomen zijn) die voorgoed in Nederland willen blijven wonen. Met z’n allen vormen wij een multiculturele en vooral boeiende samenleving.

Hun verhalen

Hoe zijn ze hier belandt, hoe vergaat het hun nu? Wat komen ze zoal tegen op hun weg naar naturalisatie? Welke obstakels moeten ze zien te overwinnen? Valt dat wel te doen, en waar schort het nog aan qua hulp hierbij?

Pin It on Pinterest