Middenstanders

pixabay, Their Stories Told, middenstanders, Vleuten-De Meern, Ellen F. Bergakker pixabay, Their Stories Told, middenstanders, Vleuten-De Meern, winkeliers, ondernemers, bedrijvenWie zijn dat?

Met middenstanders worden winkeliers, kleine (zelfstandige-) ondernemers en eenmanszaken bedoeld, die rechtstreeks aan de consument verkopen.

Wat is hun belang?

In een kleine gemeente zijn winkeliers en ondernemingen voor buurtbewoners van groot belang. Ze hebben niet alleen een belangrijke sociale functie maar dragen ook bij aan de commerciƫle cohesie en welvaart van die samenleving. Zelf vaak woonachtig en dus bekend in de buurt, geeft dat weer een fijn en vertrouwd gevoel.

Bijdrage

Buurtbewoners zijn dan ook altijd heel geĆÆnteresseerd in wat die winkels en bedrijven voor hun kunnen betekenen. De lokale huis-aan-huis bladen hebben niet voor niets zo’n grote aftrek. Daar staan de advertenties, gesponsorde activiteiten, jubilea, feesten, mijlpalen en al wat meer wekelijks breed in uitgemeten. Maar hoe zijn die middenstanders als mens en wat doen die in hun vrije tijd? Dat kun je hier allemaal uitgebreid lezen.

Ellen Heesakkers
Deef Smits

Pin It on Pinterest